Transfer nach Tirana

In de 17e eeuw legde de Ottomaanse heerser een moskee, een hamam en een bakkerij neer. Zo begon de geschiedenis van Tirana. Lange tijd konden toeristen het gesloten Albanië niet bereiken, maar nu kan iedereen het bezoeken. Voor een comfortabele reis raden we u aan om een ​​transfer te boeken in Tirana via de service GetTransfer.com.

Gedurende 400 jaar heeft de stad verschillende veranderingen ondergaan. De architectuur van de gebouwen draagt ​​de indrukken van de Turkse, Italiaanse, Duitse en Russische cultuur. En 40 km van de stad ligt de Adriatische Zee, een van de schoonste van Europa.

Wanneer je in het midden loopt, merk je hoe de gebouwen van pasteltinten het Skanderbeg-plein omringen. Het is vernoemd naar de nationale held en is versierd met zijn sculptuur. In het noordelijke deel is het Nationaal Historisch Museum. De expositie omvat de geschiedenis van de oudheid, de periode van het tijdperk van het communisme en anti-communistische protesten in de jaren 90 van de XX eeuw.

Het herbergt ook de moskee Haji-Ethem Bay - een symbool van de herleving van spirituele vrijheid. Toen Enver Hoxha aan de macht was, riep hij atheïsme in het land uit. Daarom is de religieuze structuur van groot belang voor de inwoners van Tirana. Vlakbij is de klokkentoren van Saat-Kula. Vanaf het observatieplatform gaat een panorama van de hele stad open. In het Nationaal Historisch Museum maken toeristen kennis met het leven en de cultuur, en op het plein met dezelfde naam staat een monument voor Moeder Teresa, de beroemdste vrouw van Albanië.

Als je de stad vanuit een vogelperspectief wilt bekijken, moet je de kabelbaan naar Mount Daiti beklimmen. De kabelbaan is een lokale attractie van Tirana, die leidt naar het nationale park. En op het bergstation is er een restaurant dat rond de as van de toren draait.

Tijdens de religieuze vervolgingen heeft de orthodoxe kerk van de opstanding van de Heer en de moskee van Efem Bay het overleefd. Voor diegenen die dagelijks een gratis rondleiding door de bezienswaardigheden van de stad wensen. De groep begint om 9.00 uur op Skanderbeg Square.

Het historische centrum is niet zo groot, dus het kan te voet worden overgeslagen of een fiets huren. In de stad zijn er 6 verhuurpunten met stands van gedetailleerde toeristische informatie over de bezienswaardigheden. Op Tirana is het handig om te bewegen, omdat er geen bergen zijn en veel fietspaden zijn aangelegd. Voor reizen over lange afstanden, bijvoorbeeld naar het nabijgelegen stadje Saranda, gebruiken lokale mensen bussen of taxi's. De populaire route "Unaze" loopt door het stadscentrum.

Albanië is een mysterieus land. Toerisme ontwikkelt zich hier actief. Als u niet weet hoe u naar Tirana kunt reizen, boek dan een overschrijving via de service GetTransfer.com met een garantie van kwaliteit en voor een zacht prijsje. Comfort tijdens de reis is voorzien.